13 травня, 2008

Життєві історії

Історія 1. Як часто Вас переконують, що треба робити добро і допомагати іншим людям? Мені здається набагато частіше, ніж хтось переконує нас в протилежному. А в нас було кілька випадків, коли якраз в протилежному і переконувалися. Мова про сторонніх людей, звісно. Випадок останній, кумедний.

Вертаємося ми з дому додому на таксі (себто з одного нашого дому в Долині їдемо до іншого), вечір, людей нема, і дощик починається. Стара частина міста ввечері то взагалі глуш, проїжджаємо попри зупинку - на зупинці чоловік, жінка, і двоє маленьких діточок. І всі вони інтенсивно зупиняють таксі... Нам їх, чесно, шкода стало, - бо на зупинку таксі вони не викличуть (самі колись пробували, 10 хв переконували диспетчера, і це був дзвінок з мобільного :) ), а їдемо ми на Волзі, місця - купа, то чого б і не підвезти людей, якщо їм по дорозі? Зупиняємося, ця вся компанія пакується до нас в машину, їм якраз по дорозі...

Зразу розуміємо, що сімейка випивша, але вже. Чоловік пакується до нас на заднє сидіння, і діти тоже. Я сиджу з самого краю, Анна сидить по центру. Не встигає машина рушити, як чоловяга до Анни: - ну, куди, дівчата, їдете? Анна - дівчата з чоловіками, до речі. Проїжджаємо ще 10 метрів, і чоловяга під якісь ідеї поїхати бахнути і погуляти кладе Анні руку на коліно. Уявляйте ситуацію, в нього ще і 2 дітей на колінах сидять... Обійшлося, правда, просто підвищеним тоном, чоловяга руку забрав і потім півдороги вибачався, пробував заплатити за нас за таксі, але я його просив просто мовчати.

Оце потім їхали, і думали, - роби комусь добро. І то вже не перша така історія

Історія 2. Веселіша. Минулого тижня в тата був ДН, і ми запланували другі в році шашлики. І знову в домашніх умовах. Пятницю, суботу і неділю лив дощ, але вдома - не біда. Особливо коли в вас є кусок свого подвіря, цегля, бляха (під і над вогонь), накриття, столик і кілька стільців.

Звісно, по-американськи якось, прямо барбікю дома, але ніж не мати ніякого пікніка, краще вже такий. Зате шашлик прожарився шо треба, і настрій був дуже класний. А під вечір взагалі сонечко як вшкварило - от вона, весна!





Шампура ми вже рік тому власні придбали - в хазяйстві річ незамінна :)

5 коментарів:

AMA сказав...

Шашлички конечно були ням ням ням :)! Цих вихідних будуть ще :), прада не вдома а з тімом. Але відпочинок домашній це завжди приємно і гарно :), ось так от.
А та історія з людьми - хі хі, так буває. Таксист потім довго вибачався перед нам що запропонував зупинитись і підвезти тих людей, бо зрозуміло ж що і він хотів підзаробити, але ми тільки посміялись з цієї історії, добре, що ми такі добрі ;).

Lady Engineer сказав...

Сезон шашликів відкрито і це просто уря! :) Вітаю вас :)
А робити добро це все одно кльово :) Шкода жінку того мужика, з таким його відношенням, але їхні діти не померзли і вдало добрались додому ;) Шукаєм всюди позитив, бо весна ;)

Unknown сказав...

до історії 1 - люди в нас маловиховані і не вдячні. чогось.
до історії 2 - шашлик такий апетитний, що хочеться жувати фотографію ......

Yuriy P сказав...

Ги..треба цеглину в сумочці носити, щоб дати раду з такими "поклонниками" :)

Roman LuVR сказав...

ага, і жінку шкода, і цеглину треба :) останні 2 рази ми просто ішли пішки - звісно, не вихід на всі випадки життя, але нам сподобалося