18 вересня, 2008

Клонований дощ

Прогноз погоди на найближчі кілька днів нагадує або безкінечний цикл, або копі-пейст збоченого редактора погоди. Дощ, холод, і ніякого сонечка. І де та сонячна і тепла погода, яка стояла минулого року в цей період? Хоча цього року це, звісно не так критично, - все таки одружувалися ми рік назад.

Зранку на роботу йти не охота. На роботі неохота працювати. В вікно дивитися взагалі не бажано - згадуються японці з їхнім харакірі, але так як погода для харакірі недостатня підстава, то просто псується настрій. В Україні почалася рідна, полярна зима. Хоча, мабуть гірше полярної - в нас вища вологість, і часто (майже кожен день) дує вітер, який виймає душу і телепає нею по змерзлому тілі. Анна прихворіла, і ці 2 дні вдома - відповідно в асьці в мене пусто, в гугл толку взагалі мертво. Робочий скайп звісно повниться меседжами, але з чого цей абзац почався - тим і закінчиться - працювати неохота.

Вчора хотіли купити собі тепловентилятора. В результаті купили пилесос - тоже треба, а по тепловентилятор підемо сьогодні. Та, ми знаємо що вентилятор буде висушувати повітря і треба буде провітрювати хату, але хоч щось - краще тепло і сухо ніж холодно і мокро :).

Почався навчальний рік, в гуртожитках повно студентів. Мабуть, їм також холодно, бо під гуртожитками політеху спалили Тойоту-джипа. Прямо під табличкою "Вас вітає студентське містечко". Спершу я подумав машину туди пригнали після ритуалу спалення, але потім додивився що щит так добряче розплавився, - значить, в студентів був вогник :)

Минулих вихідних в Долині був день міста (попутньо з днем нафтовика), була велика сцена і багато всіляких міроприємств, на які ми просто не ходили, - через погоду. Натомість подивилися Хенкок і Вонтед (Особливо небезпечні). Хенкок - супер кіно, динамічне і з приколами. Вонтед - якась чергова туфта від Мукмамбетова, чи як його там. Знову в Хабенського роль повязана з алкоголем, - в нього інші ролі взагалі бувають? Зіркова Джолі в фільмі з примітивним сюжетом і дуже затягнутою дією. Чому головні герої після кожної сутички залазили в крижану воду так і залишилося загадкою. Мабуть, для гарних кадрів. Мене особисто зараз не пре холодна вода, яка тече з неба.

Навіть останні етапи Формули - і то були дощові. А в дощ Феррарі важко виграти, ось і ще один мінус дощу. Через тиждень гран-прі Сингапуру - там буде тепло (+27), ніч, і знову може бути дощ. Цікаво буде подивитися на це місиво машин.

Зараз гарний час аби забитися під ковдру, відкрити книжку, і співпереживати яскравим емоціям героїв книжкових. Остання прочитана книжка - Марія Матіос "Солодка Даруся". Пише жіночка дуже сильно, дуже художньо, та ще й про нас, Західну Україну, правда тих часів, коли сюди прийшла радянська влада. Є і кілька дуже "живих" описів як совіти насаджували колгоспи, як боролися з партизанами і куркулями, які в колгоспи йти не хотіли, бо не хотіли віддавати нароблене роками важкої праці. Зараз її (Матіос) активно рекламують - по всьому місту реклама нової книжки. За "Солодку Дарусю" їй дали Шевченківську премію, а от остання книжка - приклад заробляння грошей на бренді - 30 грн за 60 сторінок. Почекаємо до інтернетівської версії.

Накрилися плани піти в ліс на пікнік відмітити річницю - треба буде залишатися в приміщенні. Але тим яскравішими будуть спогади про минулий рік. З оптимізмом чекаємо весни, хоча зимову морозну погоду можна і потерпіти - тільки швидше перейти від зеленого до білого, а то сіро-мокре дуже важко уживається з комфортом.

А як ви боретеся з дощовим настроєм?

7 коментарів:

Lady Engineer сказав...

Я з дощовим настроєм не борюся, я з ним мирно засипаю перед монітором...
Про студентів і тойоту - дяка, потішив. Хоча шкода власника тойоти :)

Unknown сказав...

В мене був такий самий настрій, але через роботу. Мабуть треба щось міняти після 4 років :) Тепер пройшло, а погода сприймається на ура! Свіжо! А ще тепер поки роздінеш Оксанку щоб їй памперс поміняти, поки потім все назад одінеш - вже 10 хв з доцьою поговориш :)
А ще мене тішить, що коли ми з нею гуляємо, то всі питають чи їй не холодно :)
А за книжки дякую, почитаю...
Взагалі хотів почитати Ніка Перумова, дружина казала щоб я почитав "як виростити щасливу дитину", а я з того всього цілий вечір грав в іграшку :)

Roman LuVR сказав...

ефект "свіжості" коли виходиш з-за компа з офісу дійсно присутній - через холод відчуваєш себе знову людиною, але з дітьми пощастило не всім, тому така погода набридає за 5 хв (особливо коли чекаєш на транспорт добиратися додому).
Перумов - то дуже цікаво, тільки його читаєш і забуваєш, читаєш і забуваєш - то ж фентезі, причому від книжки до книжки герої перемішуються, події переплітаються, ну і моралі ніякої :) але час від часу для розгрузки таке читати просто обовязково, як і іграшки на компі бавитися :)

Yuriy P сказав...

"Чому головні герої після кожної сутички залазили в крижану воду" ->
то спеціальна хрєнь, щоб рани гоїлись.
А взагалі у фільмі мене саме більше вбив метод вибору жертви - по гудзах на полотні. Це ж треба таке придумати.
А ще вистрілом по дузі мали вбивати головного боса в кінці. А то вони інакше і не стріляли на протязі фільма.

"А як ви боретеся з дощовим настроєм?" - ми не боремся, ми тупо працюємо. Ну і час від часу граємо фузбол :-)

"Почався навчальний рік" - і в нас перед вікном толпами ходять студенкти університету культури розосереджуючи всю увагу девелоперів своїми довгими ногами :-)

"Зранку на роботу йти не охота." - Мені теж не охота, тому я йду на роботу в обід :-) (жартую)

AMA сказав...

Зате я вже повернулась на роботу :). Відлежалась два дні і очухалась, здається :).
Важко було витримувати останні дні жари і духоти, але такий різкий перехід до холоду і сирості теж не дуже корисний. Сподіваємось, що зима буде сніжною і морозною, так хоч здоровіше і святковіше ;)!

Unknown сказав...

Роман, поміняй фотку, а то мені за вас холодно :)

Jio сказав...

як тільки почалася ця холодна дощова погода - ми з Натою повитягували з шафи давно забуті шерстяні пледи (один я колись їй подарував, другий нам запрезентував кум Бабалка) - і так прикольно дивитися мультики з дітьми позакутувавшись в пледи...

п.с. пора вже робити дома камін - тим більше, що всі необхідні передумови створені - не вистачає лише стратегічного інвестора ;)