02 січня, 2007

Новий рік 2007 - свято моїми очима

Новий рік 2007
Насамперед – вітаю з наступивши роком 2007! Тепер це вже історія, і ми всі разом є творцями цієї історії … Відчуваєте відповідальність перед наступними поколіннями? Якщо так, то значить вже встигли відійти від святкування Нового року, бо я на момент написання, а це сильно по обіді 1 січня 2007 року, ще ніякої відповідальності не відчуваю :-). Вдома в мене всі ще сплять, тому єдине що залишилося робити – тихенько написати про те, як цей рік все таки прийшов.
Відлік подіям безпосередньо пов’язаних з Новим роком слід мабуть почати з суботи – день Великого походу за ялинкою в ліс. Визначимо місце цієї події як Невизначене, ліс як Призначений для пошуку Новорічних Ялинок, - таким чином будь-які проблеми з законом усунені :-). Ще один немаловажливий момент – всі фотографії зроблені в Photoshop і жодного відношення до реальних подій чи фактів не мають :-).Погода була схожа на новорічну – було трохи снігу, хоча в той же час було доволі тепло. Екслюзивчик для читачів блогу – дві фотографії того самого краєвиду від 24 вересня і 30 грудня 2006. Вибирайте, що вам більше подобається :-) – осінь, чи зима.

Вибір ялинки то як завжди відповідальна і нелегка справа. З однієї сторони ялинок – дуже багато, але таких, яких би було не стидно потім показати людям, і яка би дійсно стала прикрасою нового року – одиниці, причому за тими одиницями треба ще й як походити. Весь процес приблизно зайняв 3 години + час на дорогу туди й назад. Почали засвітло, а різали за темно, ялинки, які пригледіли, знаходили по інтуїції – було вже дуже темно. Не можу сказати що Новорічний Настрій з’являється під час пошуку ялинки – в лісі, звичайно, дуже гарно, проте процес стомлює – вниз – вгору, від дерева до дерева. Зате коли вибір зроблено, і ялинка уже в тебе на плечі, - настрій з’являється сам по собі. Власне на цьому субота і закінчується – після повернення з лісу сил не лишається, завтра – Новий рік, і завтра треба буде лісову красуню одягнути.
Неділя ранок. Підірвався щ ліжка дуже рано – вітер сильний, а якщо ввечері не буде світла? Ну також варіант, буде цікаво і без світла ;-). Ялинка уже в хаті, починається етап наряджання. Особисто я дуже його люблю, коли дістаєш такі знайомі з дитинства іграшки, протираєш кожну з них, вдягаєш гірлянди, думаєш як же розвісити кулі, товчешся на стільчиках навколо ялинки аби одягнути верхні яруси, наливаєш води ялинці коли вона вже вдягнута… Всі коти дуже активно приймали учать в одяганні ялинки – для 2 любимих котів-хлопчиків це був перший раз, коли вони бачили дерево в хаті :-). Зразу виникли думки про те, як же це дерево буде в хаті стояти – нічого, сьогодні ще стоїть.
Нові кулі, які я ось вже другий рік купляю по чуть-чуть, гарно вписалися між старих. Композиція цього року була така – весь верхній ярус – червоний, в рік вогненної свині вона мабуть зацінила -). Другий – жовто-синій, третій – синьо-червоний, четвертий – жовто-фіолетовий, ну і всі які залишилися – на нижні яруси :-). Дуже гарно виглядає нова гірлянда – підсвітка ялинки те що треба, дякувати Анні за пораду ;-).
Ялинка вже світиться, хочеться просто сидіти і дивитися, насолоджувати затишком і відчуттям Нового року. Якраз пора написати СМС всім кого хочеться привітати, на комп’ютері писати куди швидше, а потім закинути на телефон. Якраз можна заодно вигнати весь негатив року минулого і порубатися кілька партій Quake. Кажучи чесно якихось відвертих негативів року минулого згадати не вдалося, все, що було складно, вирішилося, а все решта було гарно. З ключових подій це поїздки до США і до Турції, від яких вражень вистачило на все закінчення року. Багато ключових подій особистого характеру, про які ніколи не буде написано онлайн чи офлайн – це просто не може бути написане, тому не чекайте :-).
Приємно коли починають дзвонити рідні люди і вітати з Новим роком. Перше привітання прийшло ще в суботу у вигляді СМС, далі – багато дзвінків в неділю, подяка всім, хто не забув, що Новий рік :-). Кумедно, що люди уже привикли до того, як працюють наші оператори мобільного зв’язку, і вітати починають дуже наперед. І дуже, до речі, правильно роблять. Я ще якось ухитрився відправити всі свої СМС в районі 10 години вечора, а далі Beeline замовк на 4 години. До 2 ночі подзвонити було просто нереально, СМС правда можна було відправити, але шансів, що воно буде доставлено, коли і кому – ніяких :-). Деякі СМС з Київстару пробилися в 2 ночі, хоча були відправлені біля 11. Одним словом – все, як завжди. Не було цього року зате спішки з дзвінками і смсками безпосередньо перед 12 – якось хочеться все таки сконцентруватися на вітанні і вітаннях людей, які знаходяться біля тебе, і з якими ти святкуєш Новий рік, а не сидіти з мобілкою в руках.
В районі 7 вечора естафета нагнітання настрою переходить до телевізора, до моменту поки не приходить пора сідати за новорічний стіл. Цього року святкував в домашньому колі: тато, мама, Анна і я, в мене вдома. Зібралися на 9 годину, сіли проводжати рік старий. Наїлися скажімо так, що якщо так і піде за рік, то в тролейбус буде важкувато влізти :-). Мама постаралася на славу, а в Новому році ми зрозуміли що то був тільки початок. Фірмові котлети з грибами, квасолька з м’ясом, тортик з хрустиків – те, що мені сподобалося найбільше, і що я вже не міг їсти :-). ТВ програми були схожі одна на другу і відрізнялися тільки декораціями, і, Слава Богу, костюмами артистів. Але самі артисти, їх пісні – все те саме, і в принципі, дуже схоже на всі інші роки. А УТ-1 взагалі відрізнилося – там відразу по 12 показували свиней. Конечно оригінально, але не знаю, хто їх дивився :-).
Момент Нового року – незабутня хвилина. Завжди находять емоції, так щиро хочеться зоб наступний рік – хай як би умовно це не було, був гарним і яскравим, і щоб здійснилося вже що загадалося і хоч частина того, що побажали :-). Новорічний виступ Президента ми чесно пробували слухати, але він був якийсь ну занадто серйозний і заполітизований, таке враження, що вони вже там, нагорі, нічим більше і не живуть, крім як політикою. Запам’ятався жарт когось з ведучих Інтера про те, що 2007 рік має бути щасливим, тому що 7 – щасливе число. З такою самою логікою 2006 також дуже щасливий рік, бо 6 + 1 = 7, а 7 – щасливе число. Тому і 2008 буде не менш щасливим – з тих же самих міркувань :-).
Біля години 2-ої до нас приєднався Петько, правда він був за рулем, того приєднався тільки до морозива. Про бенгальскі вогні, які я так старанно сушив до Нового року, я згадав десь в годині 1-ій. Ми зібралися до ялинки в центр міста. Далі був сильний вітер, доволі неприємна погода, але людей це не зупинило і біля ялинки їх було ну дуже багато. Було це вже в районі 3-ої ночі. Салютів було стільки, ніби 12 тільки минула, пробували запускати і салюти, які притягнув Петрик, один запустився гарно, один змусив нас посміятися
, а останній просто вже не було чим запустити – запальничка поламалася. Бенгальські вогні я знову забув :-) – доведеться використати сьогодні, або вже на Старий Новий рік. Біля ялинки була музика, народ розважався як вмів і як міг на такому вітрі. Ми також трохи погойдалися в такт музиці, пофотографувалися, подивилися на салюти, посиділи поговорили в машині і поїхали роз’їжджатися. Мені особисто все сподобалося – було по-сімейному затишно і спокійно. Давно вже не було домашнього Нового року, а головне в будь-якому святкуванні це все таки настрій. З Наступившим Новим Роком!
P.S. Інформація, що називається, уже пост-фактум, і не на правах реклами - просто, від щирого серця :-). Сьогодні був в гостях в Анни, фотографії ялинки в неї вдома, і нашої скромної тусовки (нарешті є фотки Софійки, але вони мають ще пройти фейс контроль :-) ) - шукайте в неї на блозі, а також все те, що вона вирішить туди викласти. То був ше один гарний день Нового року, хоча власне то був ще той самий день... :-). Дякую Анні за гостинність, Софійці за міні-пожежу, їх мамі за смакоту, і Петрику за компанію і доставку додому.

6 коментарів:

AMA сказав...

Ну супер :), велике спасибі за таку рекламу ;)!!!
Дуже рада, що святкування Нового Року принесло стільки задоволення і вражень, бо в мене також вже дуже давно не було такого гарного відчуття свята :). Хоча, не забувай, попереду ще Різдвяні Свята, а тут я обіцяю ще багато багато позитиву і просто задоволення ;)!
Тому, чекайте продовження ;)))!

Sofiya сказав...

І тебе з Новим роком:)
Добре що тобі подобається домашній затишок...
Значить ти троха романтик
А на рахунок міні пожару,то фокуси з салфеткою що горить виконувала не я:)

Yuriy P сказав...

Ще раз вітаю (з уже наступившим) Новим Роком. Так дивлюся свято в тебе вдалося :-) І це класно.

Andriy Babala сказав...

Гарні фотки. Але мені більша сподобалася осіння версія лісу.

З Новим Роком.

Unknown сказав...

А ялинку за що рубати? ;-(

Roman LuVR сказав...

Ялинка вирубана з метою чистки лісу! Чесно-чесно, там їх тьма тьмуща, люди не встигають вирізувати їх на Новий рік - стільки наростає. Приїжджайте в гості, покажу вам ті дикі зарослі гуцульських ялинок і смерічок. Ніхто за ними не доглядає, тому мусимо виконувати цю почесну місію :-)