07 квітня, 2008

Побутові проблеми

Чи траплялося Вам стикатись із неочікуваними сюрпризами Made by Neighbors?

Розказую :), минулого тижня в понеділок ми приїхали додому у Львові вже по 10 вечора. Сповнені надією, що зараз смачно повечеряємо, і підемо спатки. Але ще на сходовій клітці мою увагу привернув відкритий електричний щиток, і відсутність однієї з чотирьох коробок. Як тільки ми відкрили двері своєї квартири, то зрозуміли, що світла немає у квартирі. Перша думка - вибило пробку, ну попереключали атомат на лічильнику в квартирі - результату нуль. Пішли до щитка, а там пробка вроді є, але коробки немає. Постукались до сусідів за стінкою (там студіки живуть), хлопчина розказав, що на вихідних пропадало світло у сусідів навпроти (дідок з бабцею, які вже одного разу чіплялись, щоб ми лампочку вкрутили на площадці, бо їм важко, ми тоді тільки поселились до речі, і просто не мали навіть отої лямпотрочки вдома, не встигли одним словом нічого зробити, але вислухали по повній ;)) і оті сусіди щось там ремонтували. Той таки хлопчина сам подзвонив до них і запитав, що то таке було. Спершу ми не розуміли в чому суть. Пробували вкручувати різні пробки. Взагалі-то мене здивувало, що дідок нам пробку добру виніс, бо зазвичай такі старші люди ще й скупердяї рідкісні ;). Але згодом ми все второпали. Так от, ситуація була наступна:

На вихідних, виглядає, що не пізніше суботи і не раніше ранку п’ятниці, у цих стареньки пропало світло. Вони мучились мучились, а потім покликали майстра-ламайстра, який поліз до щитка на сходовій (чого не мав права робити!) і той майстер-ламайстер полагодив світло у стареньких пенсіонерів, але поламав його нам. Запитаєте як - просто відірвав провід який подавав напругу до нашої пробки, чи як там називається той дівайс. Помітив те Роман і щиро, ввічливо попросив кілька разів того дідка дати номер телефону ламайстра. Але дідок немов сказився і почав кричати у нервах, що той працює і несправність у нас в квартирі, а ще у нього три дні не було світла. Якщо прослідкувати потік його думок то стає зрозуміло, що вони апріорі хаотичні. Сусід-студік теж почав нас заспокоювати, мовляв то старший чоловік, який і чути не хотів, що неполадка у нас з вини його майстра. Потім, по ходу розмови стало очевидно, що той ламайстер поламав світло і студіку, але оскільки студік був вдома, то все зразу і благополучно поправилось. А нас залишили без світла :) і без засобів до порятунку. Бо знаєте, в 22:00 ми зрозуміли, що не знаємо навіть номера ЖЕКу, куди можна звернутись за допомогою. Благо, власниця квартири, яку ми винаймаємо допомогла, додзвонившись до ЖЕКу і знайшовши нормального мастра наступного ранку. Втрати наші звичайно невеликі - їжа, яка зіпсувалась в холодильнику, оплата послуг майстра і такі-сякі нерви ;).

Але от скажіть, старші люди, яким потрібно допомагати і яких потрібно поважати. Чому вони не поважають нас? Чому роблять падлянку і потім просто відпираються? Здається тому, що ми ще молоді і як не як даємо собі раду, а у них якась незрозуміла злість і заздрість і ще купа підлості.

Тому будьте пильні своїх своїх сусідів, а то під невинними масками не знаєш, хто ким є насправді ;).

2 коментарі:

Roman LuVR сказав...

в найближчих планах:
- придбання якогось маркера (який не відмивається) і намалювання свастики на дверях "любих сусідів"
- придбання цвяхів 100-ки і вчинення акту вандалізму (в вигляді забивання дверей) тим же "сусідикам"
- поїдання 1кг морозива, яке встигло розтопитися, і замерзнути на кубик льоду :)

Unknown сказав...

О Боже. бідоськи ви. старі люди - т оякась інша планета. залишаєтсья тільки надіятись, щ ов старості на нас н енападе маразм. ;))))