07 квітня, 2008

Феррарі повертаються, на вершину

3-ій етап Формули-1 подарував усім вболівальникам Феррарі (серед яких, безумовно, і ми) радість дубля улюбленої команди, перше місце Райконена в заліку пілотів, і 1 очко відставання від БМВ в командному заліку. Ну що ж, непогано ;)

Гран прі було цікавим на перших 3 колах. Гальманутий старт Хемілтона (пишуть тепер, що бідоха не те натикав, і стартувати помішала запущена система уникнення зупинки двигуна), таран Алонсо ззаду (у виконанні того ж Хемілтона), потрясний обгон Райконеном Кубіци на першому колі, на одному тільки класі. Власне тоді і вирішилася доля гран прі. Тримав кулаки за Масу - аби все таки доїхав. Цього разу було чесно все одно хто з двох пілотів Феррарі виграє - головне аби це був дубль. Очки були дуже дуже потрібні, і все сталося якнайкраще.

На подіумі пілоти були на диво некрасиві. Шумахер, звісно, теж був не модельної зовнішності, але Маса і Кубіца - це ще ті тіпки. Перший маленький і схожий на мавпочку, другий високий і страждає облисінням, такий собі справжній цирк. Райконен на їх фоні дійсно як модель.

На подіумі так не вистачає Шумі, його деригування під гімн Італії і фінального переможного стрибка. Таке враження, що він забив копірайт на ці елементи, і всі бояться їх повторити. І я розумію чому бояться - того ж дня всі газетні і телевізійні писаки і знімаки напишуть і покажуть, що от він, такий сякий, зазіхнув на славу самого Шумі, і типу хто він такий, аби це собі позволяти? От стане 7-ми кратним чемпіоном світу, тоді хай валяє, скаче і деригує :). Сміх, звісно, але резонно.

А ще я помітив Шумі ніколи не вилазив з кокпіту такий червоний, як Райконен. Райконен після гонки - як варений рак. Ледве встигає відійти за 15 хв до прес-конференції. Єдиний момент, коли в Айсмена (Iceman) видно такі людські ознаки перевтоми. Кімі молодець, як я не любив його в МакЛарен, так же сильно люблю в Феррарі. Він підійшов до команди ідеально, з своїм червоним кольором :).

Нарешті преса заговорила про те, що один вдалий сезон (хай навіть і успіх) - це ще не правило. Хемілтона і шкода ніби, але, з другої сторони, хлопчик тепер не зазвіздиться. Хай поїсть і гіркої кашки, краще буде їздити далі.

Ідея, яка вбиває, зводить з розуму - Алонсо в Феррарі. Всі кажуть НІ, а воно таки хоче. Нагадує жарт Сердючки - поїзд їде, а воно лізе. Ну куда ж ти лізеш, підле іспанське кодло? Мало історії з МакЛареном, адже не без твоєї допомоги команду штрафанули на купу мільйонів? Таке підлюччя тре давити ;) Думаю, цей сезон буде гарним йому покаранням. Все таки в Формулі головне командна гра, і особисті амбіції мають їй підпорядковуватися.

За перемогу!

1 коментар:

AMA сказав...

Ну, моя думка різниться тільки в тому моменті, що я таки болію за Райконена. Якийсь Масса мені не чемпіон :). Але це вже мабуть справа конкретних симпатій ;).