06 червня, 2008

Туреччина. Відпочинок

Цього року у нас получився дуже вдалий і гарний відпочинок. За 12 днів ми навідпочивались так, що вже дуже хотіли додому. То мабуть якраз такий термін, коли встигаєш добре захотіти додому.

Вийшовши з будівлі аеропорту в Анталії після прильоту, ми таки відчули теплий, хоча і не гарячий подих Туреччини. Приїхали до готелю і були раді, що так скоро вже зможемо покупатись в морі (приїзд - біля 4). Номер в готелі приємно вразив. Світлий, просторий у кремово-пастельних тонах. Ванна на відміну від душу, ванна кімната з білою мармуровою підлогою і умивальником, полиця навколо якого теж з білого мармуру.

Одним словом, щасливі, на всіх парах, полетіли до моря. А водичка тепленька :), хоча над морем була димка.

- о море, море, море, море, море, море є...

Скажем відверто - сонце у цій порі страшенно агресивне і палюче. Мабуть димка то таки іноді добре, бо коли її немає, то, виходячи на двір, відчуваєш не просто теплий подих а гарячий. Тому ми припустили, що всі сайти з прогнозами погоди показують набагато меншу температуру повітря на Анталійському узбережжі, ніж вона є насправді. Бо коли всім тілом відчуваєш гаряче тепло на дворі, то це явно не тягне на +29.

Ну от, територія готелю величезна, оскільки насправді там розташована сітка трьох 5* готелів Sural: Sural Saray, Sural Otel & Sural Resort. Територія всіх трьох готелів об’єднана і там дозволено користуватись сервісами всіх готелів. Єдине - харчуватись потрібно виключно у своєму готелі.

- прєвєд Вам

Готель був ну дуже добрий і щедрий ;), відповідно нам пропонувалась у нав’язливому тоні, послуга масажу :), 60 доларів за 40хв масажу ;). При тому дівчинка розказувала, який у них модний масаж. Ну уявіть собі - ви приходите на пляж, тільки починаєте рослаблятись і тут до вас підвалює дівчина і починає грузити щоб ви записались до них на масаж. Один чоловік таки не витримав і прямо їй заявив, що навіть не планує на той їхній масаж іти. Після того воно його оминала . Нас теж почала оминати після 5-го дня, мабуть зрозуміла, що ми не розвелись на їхній супер-гупер модний масаж ;). Якщо коротко, то 5-6 років тому готель на своїх ***** був повністю відповідний. А тепер в них лишилася територія, приміщення, але бракує сервісу. Хіба це головне на морі???

- повсюди пальми, доріжки, ми - на фоні всієї краси

А ще я бігала на морі зранку, правда через день, бо просто не могла просинатись кожного дня зранку :). А бігати на морі в обід чи ввечері просто нереально. В обід сонце палить, ввечері вечеря і прогулянка ;), ну ви самі розумієте :).

Хочу сказати: якщо будете мати можливість хоча б раз вийти на пробіжку на морі зранку - не втрачайте цієї можливості, бо ті враження не порівнюються ні з чим іншим ;).

Цей наш відпочинок був реально класним :). Вечорами коли ми виходили прогулятись між готелями, точніше між торговими рядами, нас намагались заманити у кожен магазин ;). Один чувачок нам навіть пробував сторгувати сумочку за 110 євро :))). Ну сумочка сама не погана, але не за такі гроші.

Взагалі ми стикнулись з ситуацією, що всі товари по ціні не поступались тим, що продають у нас, деякі були навіть у два рази дорожчі ;). Хоча німці і поляки просто пищали від задоволення, у них виявляється все дорожче :).

А ще у нашому готелі були просто смачнющі десерти :). Медові солодощі заслуговують на медаль. Правда пудинги шоколадні також смакота :).

Ще одна цікава історія - цього разу ми також їздили в Турецьку баню (хамам), і потрапили в ту ж баню, що і минулого разу :). Правда процес цього разу пройшов набагато швидше, бо там майже не було людей. Ми фактично були першими відвідувачами і приїхали зразу ж після відкриття. Приємно було побачити, що баня розширилась і трохи змінила обстановку. Тепер жінкам масаж роблять виключно жінки, а чоловікам - чоловіки. От такі ми щаливі і відтерті почали загаряти :).

- вечірнє загаряння (на сонці були до 12 і після 4)

Що вам сказати - за 12 днів нам реально захотілось назад додому, але тепер згадуючи море нам хочеться туди ще :).

(далі буде ...)

2 коментарі:

Unknown сказав...

море таке хороше, і геть через фотку не палюче сонце. начиталась вас і захотіла на море.....;) де ж фотки загорілих відпочивальників? чи воно все в розділі "далі буде ..." ???

Roman LuVR сказав...

точно-точно, в розділі далі буде :) читай нас і далі!