25 червня, 2008

Святкування з великою родиною

Як правило, всією великою родиною збираються по святах, і це зводиться до якоїсь примусіловки. Купа людей в хаті, день прибирання до, і ніч миття посуди після. Бр-р, як я таке не люблю. Люблю тихі домашні свята, або якщо вже тусуватися, то на нічийній території. Наприклад, в лісі. Подумали ми і вирішили - цьогорічне святкування Анниного ДН провести в форматі "шашликів".

З попередніх приготувань власне покупка мяса на шашлики. Все решта вирішується в день походу. Ну і головне - погода. Нам повезло, і день видався сонячний, хоча і з "але". Зібралося нас всіх 17 (!!!) людей на годину 4 в лісі, почали розкладатися, вогонь розпалювати, і тут як почнеться злива! Причому реагувати на неї просто не було коли - моментально вітер, грім, і дуже сильний дощ з градом. Тільки і встигли що залізти під клійонки і парасолі. Якось-такось затягнули під накриття рюкзаки і речі уже по ходу дощу. Хто лишився на дощі, змок зовсім (я футболку викручував), решта намокли знизу в основному. Зливи вистачило на 10 хвилин, а далі знову пекло сонце, і всі бігом підсохли. Зате враження які залишилися - стихія в своїй красі!
Ми з собою завбачливо притягнули цілий мішок дрів. Трохи вони підмокли, але тільки ззовні, тому з розведенням вогню проблем не виникло, і вже біля 7 години ми смакували першу партію шашликів. "Мангал" був взагалі ноу-хау, виставляю фотку як є - опори гойдалися, а дві великі опорні палки по ходу висихали і прогиналися до землі, плавно регулюючи силу жару - поки багаття ставало холоднішим, шашлики автоматично опускалися донизу. От до чого дойшов прогрес ;). Звісно, всі казали що це впаде і все таке, але я вірив в силу цієї системи, і вона витримала перевірку продакшином. Реліз відбувся успішно, система з покладеними на неї функціями справилася, і пішла на звалку історії.

Шашликів було стільки, що ніхто не вірив, що ми їх зїмо усі. Але пиво, вино, коньяк, і вони плавно перейшли в свою кращу стадію :) А ще в програмі свята був футбол, родинні посиденьки, прогулянки по лісі, рубання дрів (для розігріву після дощу, хто не пив коньяк), і вітання іменинниці:

Свято вдалося на славу! З лісу вибиралися по 10, вдома ще був торт (вірніше, зразу 3 торти), і нарешті відпочинок ввечері. Незадоволених не було, тільки задоволені і змучені від активного відпочинку! Анна, ще раз з Днем народження, хай в тебе буде багато таких от яскравих подій!

4 коментарі:

AMA сказав...

Дякую ще раз ;)!
А свято таки вдалося, давно ми не вибирались такою великою компанією на природу. Злива тільки підлила масла у вогонь, бо насправді після неї ніхто не захотів повертатись додому і це гарно, свідчить про те, що всі хотіли свята :).
Було б класно родинні святкування перевести у такий формат повністю, тільки от що тоді робити взимку ;)?
А цей мій ДН запам’ятається на завжди, бо саме такі нетрадиційні моменти і залишаються в пам’яті :).
Особлива подяка чоловіку і сестричці за приготування у переддень святкування ;).

Lady Engineer сказав...

Така собі мавка лісова на останній фотці... від зображення шашликів пустила слюну... вже хочу вихідні і в Карпати, на шашлики )))
Ще раз привітання, свято вдалося, бажаю чимпобільше таких вдалих святкувань і чарівних моментів :)

Unknown сказав...

Іменинниці - радості від кожного дня, побільше таких душевних вихідних!!!!
Роману - вітання з супер системою, шашлик виглядає дуже апетитно і смачно, і пахне прямо через фотку (не дивлючись на те, щ осама їла два дні тому)!!!
фотка із віночком просто бомба!!!

Sofiya сказав...

А мені теж сподобалось :) особливо дощ!