05 серпня, 2008

Вихідні в стилі смачного релаксу

Минулі вихідні ми протусувалися у Львові, виключно вдвох, виключно для себе, і про це мова далі. Прийняли стратегічне рішення не їхати додому, бо погоду обіцяли підозрілу. А ми хотіли позагаряти і покупатися. І в суботу погода у Львові не підвела - було тепло і сонячно. Хоча в Долині вже від 4-5 години було хмарно. Бігом зробили уборку (чи то пак - поприбирали, якщо на гарній українській), Анна зварила супер українсього борщику (ням-ням) - і на відпочинок!

Пішли на "Медик" - взимку там каток - а влітку - басейн під відкритим небом. Чесно не знали чого чекати (перший раз зібралися купатися в басейні у Львові), і скільки це буде коштувати. Ціна виявилася доволі демократичною - 15 грн за годину, а якщо з 5 до 8 вечора - 30 грн за 3 години. На це і погодилися, потрапляємо на територію. Басейн великий, вода синя :). З лежаками ми зразу поняли що не получиться - їх дуже мало, а навіть ті що є якоїсть додинозаврівської конструкції, більше схожі на подерті гамаки, ніж на лежаки. Альтернатива (яку вибирають 95% відвідувачів, так як ще однієї альтернативи не дано) - заякоритися на травці навколо басейну. Так і робимо, і бігом ідемо купатися. Вода прохолодна, зразу освіжає і робить цей суботній сонячний день верхом блаженства. Не Туреччина, але все таки перше загорання під українським сонечком цього року (ну і що за літо таке)?

Вода трохи віддає намулом - дається взнаки недавня повінь, або там завжди таке (не маємо з чим порівнювати). Але купатися можна, навіть треба. Доволі людно, грає музичка. Влягаємося на травичці, балдіємо. Недовго, бо починають кусатися мурашки. Перебазовуємося подалі від дерева, де вони, очевидно, живуть. Балдіємо далі, ходимо купатися і взагалі Насолоджуємся відпочинком.

А ввечері купляємо кавун, яблука, масло і йдемо пекти пляцок з яблуками. Консультуємося з мамою по телефону, і вперед! Розтоплене масло в тісто, посипаємо манкою, даємо потерті вичавлені яблука, заливаємо збитим білком, і ше один шар тіста -і в духовку! Зразу скажу що пляцочок ням-ням, і ми його успішно доїдаємо, а духовка в нас справжній жах, газ постійно падає, і треба його підкручувати. Боялися аби це не вплинуло негативно на пляцочок, дали газку по більше. В результаті пляцок в нас відразу з засобом від болю живота - вугіллям :). Вугілля правда небагато, але ми залишилися дико задоволені результатом.

А ще того ж вечора ми робили "шубу" - риба, картопля, морква, бурячок. Завжди дивувалися чому так багато картоплі і мало риби, тому робили навпаки - давали багато риби, але картоплі получилося всеодно багато, ну така вже специфіка того салату, який ми вже також майже доїли.

А в неділю ми нічого не робили. Відпочивали, читали книжки, дивилися Формулу, гуляли і не забували відпочивати постійно. Тиждень тепер іде легко - в очікуванні наступних вихідних. Приєднуйтесь ;) (до очікування)!

5 коментарів:

AMA сказав...

Угу, вихідні були настільки вдалими, що хочеться щоб наступні прийшли пошвидше :). А якщо врахувати, що зараз вже вівторок після обіду, то не так довго вже залишилось чекати :)!

Unknown сказав...

по телефону історія із пляцком мені уявлялась якось більше печально. ;) незнаю чого. а тут получаєтсья, щ овін такий смачний, щ осамій захотілось. стиль писання Роман - супер !!! дуже все в тебе получаєтсья класно описати, передати влучними словами, заражаюсь оптимізмом по такого роду дрібницях. ;))) ви молодці. уважайте на ту духовку.

Roman LuVR сказав...

відразу по тому як витягнули пляцочок ситуація здавалася гіршою, коли почали їсти - все стало не так погано, а тепер як вже майже доїдаємо то поняли що то була дурниця :) того от такі от різні враження

Lady Engineer сказав...

Відпочинок - це зачот :) А шо читали? ;)

Roman LuVR сказав...

Анна читала Ірену Карпу "Супермаркет Самотності. Перламутрове порно" - гиготіла, зачитувала мені уривки (наприклад про те, що деяких шоферюг тре стріляти, але срібними пулями, аби не вставали потім, бо ж вони слухають ТАКУ музику, яку нормальні люди в бусах не виносять) - взагалі книжка набагато мягша по стилю від "Bitches get everything". а я читав "Популярну механіку" і "В ожидании ребенка" :) минулого тижня прикінчив "Сусідку" (хіхі, кумедно звучить) - книжка загалом непогана, особливо коли читаєш в лікарні (ми ходили на масу обстежень), а там йдеться про те, як люди хочуть мати дитину, а не можуть, і також ходять по лікарнях... ну таке от