11 жовтня, 2007

ПРО НАШЕ ВЕСІЛЛЯ

Р: Так, Роман і Анна (себто ми) тепер уже сім’я, бо ми відгуляли наше весілля, сказали один одному так і перед людьми і перед Богом, і тепер насолоджуємося спільним життям, і всіма його приколами. Приколи всі приємні, подія (весілля) була давно планована, і втілилася в життя сонячного, дуже теплого, осіннього незабутнього дня 22 вересня. 21 вересня в нас було 2 роки з моменту, коли ми почали зустрічатися. Першопочатково весілля планувалося саме на цю дату, але потім мені "відкрилася" істина, що в п’ятницю весілля робити не можна, бо то піст.

Освідчення, яке мусить передувати кожному весіллю, відбулося 18 червня, коли в Анни був День народження, а в мене був подарунок у вигляді заручального кільця. Хто бачив кільце, мусить зі мною погодитися – виглядає воно класично заручальним, з "діамантом" по центру. Відтоді почалася інтенсивна підготовка до весілля. По буднях ми билися над сценарієм, плануванням і вигадуванням того, як весілля має відбуватися. По вихідних ми займалися практичною стороною – шукали зал, музику, купляли всяку всячину… За одягом довелося з’їздити в Чернівці (див. пост раніше), за зал і музику – виявилося, що люди "бронюють" ще з Нового року, того варіантів в нас було небагато, але як на мене, вийшло краще всіх :) – без зайвої скромності.

Розповім про "родзинки" свята, а тоді про як все було, і нарешті ви подивитеся фотографії.


Зал. Зал в нас бачив ще мабуть весілля двох попередніх поколінь. "Верховина", в якій відбулося дійство, це знайома всім мешканцям Долини назва. Колись це був дуже потужний ресторан, зараз він звівся до рівня кафе, і не дуже популярного. Проте головне – вони здають в оренду зал, а зал оформлений в бойківському стилі – з різьбленого дерева, яким оббиті вікна, стіни і стеля. Зал акуратний, з великою сценою і простором для танців. Звичайно, довелося поприбирати, приховати деякі дірки від часу, повкручувати лампочок, і…

Шарики (по-українськи кульки). Слово шарики асоціюється з іншим словом – свято. Шариками свято не зіпсуєш. Вирішили ми, і замовили 600 шариків (шістсот), що вилилося в 200 з копійками гривень, і створило атмосферу свята, якого ще не бачив наш зал мабуть ніколи :). Уявіть собі матовий насичений червоний з глянцевим білим – це були кольори нашого свята. Такими були шарики, стіл був також ідеально білий, з червоно-білими салфетками. На прикрашання залу пішло 8 годин натхненної праці 6,5 людей (чому з половиною – бо остання людина, Надіна Юля приєдналася вже наприкінці, десь по 12). Величезне дякую Петрику, який повозив все можливе і неможливе (включаючи супер компресор, без якого поскручували би ми собі всі щелепи), Костіку і Софійці за грандіозну кількість надутих і зав’язаних кульок, і зроблене ними серце, Наді за настрій і прив’язані лєнточки. Коли ми тільки розпочали "процес" прикрашання, то не вірилося, що дійсно всі 600 кульок використаємо, але мало помалу, усі задіялися, зайняли саме їм відведені місця, і получилося… ух, захоплює дух.

А: Мушу також додати, що атмосфера була просто неймовірно святкова, під-час процесу прибирання залу і надування шариків. Взагалі, коли компресор нагрівався, ми йому давали трохи часу відпочити, тоді в рух йшов ручний насос до надувного матрацу, який хоч і важче, але також справлявся з завданням надування шариків. Щоправда, не без людської допомоги і це визивало просто шквал жартів та сміху.

Також Роман поринув просто з головою у процес прикрашання залу саме шариками. Ідей було просто море, а процес накривав. Але оскільки я займалась сервіруванням столу (хоч для 30 чоловік це і не багато, але процес трудомісткий і ще ВЕЛИЧЕЗНЕ СПАСИБІ Костіку за яскраві ідеї) то ця частина принесла неабияке задоволення молодому ;).

Практично як і всім, у переддень весілля для сну нам відвелось тільки 4-5 годин. Хоча зі слухів, скажу вам, що це дуже і дуже не мало ;). Дехто взагалі не влягається спатки, а якщо і спить то 1-2 годинки.

Р: Перед весіллям робочий день починався, доповнювався і закінчувався слідкуванням за прогнозом погоди. І ура, на наше весілля було тепло, по-весняному, природа вже була забарвлена осінню, а настрій був по-літньому спекотно-веселий.

Ранок був зовсім буденним – треба було повозити все, що ще не довезли до ресторану. Далі – митися-бритися, і прибирати в хаті. Ще в 11 годині ранку я мив підлогу, а вже за півгодини до нас почали збиратися гості. Весілля було заплановане на 32 людей, і всі 32 прийшли – сама близька родина і друзі. А далі все пішло по чіткому спланованому графіку. Без несподіванок, на одному диханні і з дуже позитивним настроєм.

А: Так, так, зранку все було просто нереально спокійно. Хоча були і каверзи. Спочатку все йшло ідеально! Зачіска, якою я була абсолютно задоволена, мушу визнати, перукарка виправдала всі мої сподівання і мабуть просто відчула, що мені тоді було потрібно , зачіска по часу просто ідеально мене влаштувала. Приїхавши додому вже у фаті я зустріла тільки тата, який звичайно ж розчулився. А потім час почав летіти і всі подіїх складались у ланцюжок одна за іншою.

Р: Заїхали по молоду, суцільні овації, і хоча я бачив весільне плаття задовго до весілля, як і всі аксесуари до нього, але виглядала Анна з ніг зшибаюче. Чесно-чесно. Батьки помаленьку почали плакати, Анна також просльозилася, коли нас благословляли, і, здається, то були останні сльози. Адже подія радісна, і далі у всіх був дуже хороший настрій.

А: Роман теж виглядав не гірше і в мене теж заперло дух, коли я його побачила ;). Ну от ми і обмінялись компліментами, хоча це приємно :))).

Р: Загс. Загс в Долині відбабахали просто афігеть. Все під євро, чистенько і по європейськи. Тітонька говорила віршами, прозою і просто піднесено майже 25 хвилин. Встигли і потанцювати, і під гімн постояти, і з батьками перецілуватися, і привітання від гостей прийняти. Програма в них продумана, а ми сказали свої перші так, і стали подружжям для суспільства. Обмінялися обручками, тут теж ціла історія. Обручки ми робили під замовлення, з нашим, особистим візерунком, з білого золота. А пальчики в нас майже однакового діаметру, тому дуже важко відрізнити обручку одну від другої. Тому доводилося призиратися.

А: А ще, як то вже повелося нас вирішили попоїти шампанським, як новоспечене подружжя і звичайно, як годиться дали цукерки, щоб, таки би мовити, закусити. Ну от ми взяли по цукерці а тут раптом і гімн України включили. Кумедно було, бо якось цукерки жувати не пасувало (ми обличчям стояли до всіх присутніх) і ковтнути їх не виходило. От стояли молодята протягом всього гімну і цукерками давились. На деяких фото навіть видно, що ротики у нас не пусті :).

Р: Церква. Церемонію проводив священик-інтелектуал, він нам симпатичний як людина, і ще приколіст по сумісництву. Захід в церквку почався з приколу – священик сказав-перепитав – "Роман і Анна", а далі повторив "Роман енд Анна" :). Мило і дотепно. Сама церемонія пройшла як за 5 хвилин – протягом всього таїнства співав дитячий хор, і це додавало церемонії якоїсь божественності і легкості. До церкви ми прийшли на 25 хвилин раніше, тому мали достатньо часу пофотографуватися, понасолоджуватися погодою і тим, що відбувається.

А: Додам трішки про дитячой хор - теперішній керівник хору, це бувший керівник ансамблю "Діти Світла" і мушу сказати перший і найкращий керівник, бо ніхто не вклав в той ансамбль стільки праці і серця, як Божена Олексіївна. Ансамбль - це славнозвісне заняття для Софійки і мене протягом нашої юності. Насправді ми були членами того ансамблю 10 років, але то інша історія. Так от, цей хор під керівництвом Божени Олексіївни існує вже 7 років і співають діти виключно акапелло - що означає без фонограми, чи будь-якої музики. Хор просто супер і спів його зачаровує. Признаюсь, що завжди мріяла. аби на мому весіллі, точніше вінчанні, лунав такий спів. І діти ці справились зі своїм завданням просто на ура. Дякуємо і їм за це.

Р: Ресторан. Гулянка почалася з 3 години дня. І тут ми найбільше виявили своє "не так як у всіх". Як вже тепер всі кажуть, самі весілля придумали, організували, самі його провели, і повеселилися. Музикантів в нас не було – притягнули велику колонку, комп’ютер, купили мікрофона – і музична частина святкування готова. Придумали конкурсів, призи, всі підводки – і поїхали. Ми були і ведучими, і тамадою, і старостою. Поїхали фотографуватися (фотографа ми також не наймали) – в нас було 3 цифрових фотоапарата, і фотографії получилися душевні, нестандартні, і дуже яскраві. Весіль того дня було дуже-дуже багато, коли ми вже зібралися їхати геть від пам’ятника Шевченкові, утворилася справжня черга з весіль. Мали дуже талановитих художників-постановників – Надю, яка взагалі стала офіційним фотографом весілля і Софку, яка видала більшість нестандартних фотографій. Велике ДЯКУЄМО дівчатам за страння, бо фотографій дійсно багато і вони всі дуже гарні.

А: Так, процес фотографуння був насичений багатьма жартами, зокрема, коли молоду відіслали на гірку (в платті), щоб зробити фотографію, де молодий тримає на долоні молоду, і всі компанія просто заливалась сміхом, бо молода на горбику просто злилась з небом і перетворилась на плямку. Фото невдале, тому його виставляти на показ не будемо ;). Натомість фото молодого на долоні молодої - досить не погане.

Р: З конкурсів найбільше фану принесли конкурси з стільцями, кіндерами і голубка (яку провів Костік). Гості у нас получали титули – самого шустрого, найобізнанішого, і т.д. гостя. Не забули про нагородження батьків титулами Тещі/Тестя і Свекрухи/Свекра. Стрічки ми малювали до 1 години ночі лаком до нігтів. Насолодилися процесом по повній, а батькам було приємно. Ще у нас була показуха, караоке, запитання про молодят і купа всього іншого.

А: Скільки сил та енергії забрали приготування, але найскладнішим завданням для нас виявилось підписування стрічок Тещі/Тестя та Свекрухи/Свекра. Не подумайте, що все так просто. Одного вечора ми сиділи з тими стрічками до 1:30 ночі :). Старались, виводили кожну буквочку. Надихались лаку, посміялись (то все виглядало, ніби ми чогось нанюхались), але таки закінчили ту марудну роботу. Зате потім була ціла купа фану і наші старання всі оцінили по достоїнству :).

Р: Була в нас і супер пара вечора – Оксана і Юра. Оксані років з 23, Юрі – з 13. Разом вони "відіжгли" по повній, взявши участь фактично у всіх конкурсах, включаючи голубку. І коли голуби піднімали голубок Юра не відпустив рук, тримав разом з усіма, не розімкнувши рук.

Петька і Софка суперово справилися з ролями дружби і дружки, особливо Петрик, який взяв гірко в свої руки :).

Була ще одна пара, в якої цього дня було 23 роки весілля (вуйко і вуйна Анни), до того ж в вуйка ще був День народження. Всі молодці – гуляли так, як в 18 років, незважаючи на вік і здоров’я. Музика в нас була виключно українська, багато Білозір, були в нас і Гайдамаки, які відбирали багато сили, але приносили дуже багато задоволення. Руслана і Сердючка (піду в садочок, наїмся черв’ячків) – весільні мегахіти.

Гуляли ми до 11:30 вечора, а після того фактично всі гості розійшлися.

А: Про подальші події того вечора більше розказувати не будемо, нехай це залишається таємницею ;). А загалом обоє кажемо, що свято вдалось і на славу. Звичайно - всім не вгодиш, але оскільки свято було наше, себто молодих, і ми ним більш, ніж задоволені, то думки інших людей тут просто не розглядаються (вже нас звиняйте ;)). Всі, хто хоче подивитись більше фотографій - звертайтесь, будемо раді поділитись тими чудовими моментами на знимках, які самі пережили. А це свято залишило багато спогадів, і тільки приємних, величезну купу чудових емоції, найкращих вражень і просто світло нашої любові.


P.S. До речі, тепер ми обоє будемо публікуватись на цьому блозі, оскільки ми вже сім’я і просто немає резону публікуватись окремо. Так що раді всім, хто сюди завітав і також будемо раді вашим коментам ;).

7 коментарів:

Yuriy P сказав...

Ну що ж ... Вітаю!!! Нехай ваше подружнє життя буде таким світлим і веселем як весілля :)))

P.S. Гарні фотки, гарна стаття.

Анонім сказав...

Дуже класна стаття, дуже позитивна, як, власне, і сама подія :-)
Ще раз - ВІТАЮ!!!
ДАЙ ВАМ БОЖЕ ЩАСТЯ!!!
Уррра!!!
ГІРКО!!!

Roman LuVR сказав...

Дякуєм, дякуємо!
Но но гірко в онлайні :)

Unknown сказав...

Вітаю вас! Ви просто молодці, що все так класно організували. Кохання і терпіння вам!

Окремо для Ані - ти виглядала зашибісь!!! Дуже ніжно і закохано...

AMA сказав...

Дякую Христя :). По правді, мені здавалось, що ніхто крім мене цього не помічає, а тепер бачу, що це не так :).
І взагалі - всім веливе дякуємо за коменти. Це завжди дуже приємно читати думки-відгуки інших на твою писанину.
Раді Вам завжди :)!!!

Unknown сказав...

Весілля було просто супер!!! молодята такі веселі, такі прикольні і моментами аткі несподівані (у конкурсах, вірніше у самій ідеї організації), що гостям (особисто мені) було весело, цікаво, захоплюче, динамічно і просто фанатично цікаво протягом всього весілля.
мені особисто до глибини душі сподобалось у церкві. священник то просто хороша людина, яку щиро любить свою роботу і ставиться д онеї дуже серйозно (найбільше в світі ціную саме таку рису в людях, які працюють), він говорив просто і разом тим прямо в душу. сльози радості були на очах. :-)
ідея із своєю музикою - то The Best, звучали всі улюблені пісні, а тоді деякі нові стали ще більш улюбленішими (як ото типу Гайдамаки "За нашов стодолов", я їхала в поїзді і мені всю дорогу співалось, навіть посміхалась, бо деколи мугикала вголос, а людей в купе крім мене ще 3штуки )))).
щодо фото - коли люди хороші і фотогенічні, т ой фотки получаються щирі і такі, ніби і Роман і Анна професійні моделі (і посміхнуться, і стануть як просиш, і все таке і навіт ьбільше).
про кульки-шаріки - це моменти, яких пам"ятаєш на все життя, тим паче, що я заклалась із власною бабцею на 20грн, що ми надуємо і повісимо максимум 200штук.
про приїзд до молодої - як тільки побачила Анну у весільному платті, то подумала - повезло Роману із дружиною, красива, розумна і як гарно сидить на ній плаття (тут можна тільки уявити, що думав Роман).
і ще одне таки про організацію - ви спокійно можете у "вільний від роботи час" тамадою чи тамадами, головне що разом. ідеї класні і модні. свято дійсно має бути для молодих і тільки для молодих.
хочеться побажати вам радості багато багато!!! вітаю із "уже майже місяцем подружнього життя".
ваша Надя

Roman LuVR сказав...

без коментів, одні емоції...
дякую, дякую, дякую, без таких гостей свято би не було таким повним ;)