27 травня, 2009

Чудо-юдо Пароварка

А: Нарешті наша сім’я отримала ще одну одиницю домашньої побутової техніки :), це ... - ПАРОВАРКА! Коштувало мені багато вговорювань і вмовлянь чоловіка, поки він нарешті погодився почитати про цей агрегат, але потім думка схилилась таки в бік придбання, і зараз ми просто дико задоволені. Стереотип про те, що їжа приготована в пароварці прісна і несмачна, і призначена для людей на дієті - повний абсурд. Думаю, якщо ви не харчуєтесь виключно смаженою їжею, або їжею з фаст-фуду, то обов’язково заціните пароварку по всіх її достоїнствах. Страви виходять напрочуд смачні, зберігається смак продукту, який втрачається при варінні, бо все таки вода відбирає запах і смак продуктів на добрий відсоток. В пароварці цього не відбувається, всі соки та вітаміни залишаються і відповідно навіть солі не потрібно. Ну зрештою нам не потрібно :), ми просто насолоджуємось справжнім смаком продуктів.

Р: перше, що спробували - картопля. Почистили, нарізали дольками, запустили пароварку, за 20 хвилин витягнули. Получилося несподівано - ніби варена, а смак печеної. В результаті ми так і зїли ту картоплю просто з маслом, бо нічого більше до неї не хотілося - природньо солодка, природньо солона, - нічим не хотілося перебивати смаку. Далі була страва від нашого шеф-кухаря (і це поки не Олеся :) ) - Анна взяла кусочки курки, завернула в них курагу (варіант 1) і помідори (варіант 2), проколала шпичкою, і на 25 хвилин - паритися :) - Смакота! - соковите мясо з пропеченою начинкою. Причому пароварка готує дуже бережно - помідори не розлазяться, сік не витікає. Далі була черга стручкової квасолі, яку ми купили в супермаркеті замороженою. До речі пароварка ідеально підходить для готування заморожених продуктів - не потрібно розморожувати, а відразу готуєте, і всі вітаміни там, де вони і мають бути - в їді. А от манти (основна страва для пароварок судячи з інтернет-пошуку) в нас не получилися - тому що ми замінили бараняче мясо телячим, а курдючного жиру в нас взагалі не було :) (ми навіть не знаємо що то таке і де його можна купити). Тому в нас вийшли великі пельмені, які явно зірок з неба не хватали. Вже якщо пельмені, то маленькі, ну або вареники. Готування круп (гречка, рис) в принципі ніякого виграшу не дає - все рівно треба заливати водою і чекати, поки випарується, - на смак точно те саме, що і варене...

А: Як сказав мій коханий чоловік - люди діляться на дві категорії: ті що дуже задоволені пароваркою і ті, які її не використовують ;).

Р: поступово змінив думку з того, що це абсолютно безглуздий пристрій, на ту, що вище :)

А: Замовляли пароварку через інтернет-магазин, Braun FS20R. Дві чаші, два піддони, чаша для рису на 2л і чорна чаша для моркви та буряка, щоб не замазувати білу :). Обійшлась вона нам таким чином на 100+ гривень дешевше, ніж у супермаркетах техніки. Всюди вона коштує 615-630грн, ми заплатили 500 з доставкою, ще і додому нам її принесли ;)!

Р: кілька порад "як вибрати пароварку". Саме простіше - беріть Braun FS20 :) Модель випускають з 2002 року, і про неї писано-переписано, причому всі відгуки - суцільний позитив. Наш +1 до інших. Отже, мають значення: кількість чаш і їх обєм (готувати можна одночасно в кількох чашах), наявність і обєм посудини для рису (вона насправді не тільки для рису, а для всіх рідких чи сипучих продуктів), окремі піддони під кожну чашу (дозволяє уникнути змішування смаків), зручність ручок піддонів (аби можна було витягнути і вилити ще гарячу воду), можливість доливу води (в Брауна такого нема - але саме довше що ми бачили треба готувати 40 хвилин - на стільки більш ніж стає стандартної кількості води)... Є ще маркетингова фіча- прозорість чаш. Ми самі за тим гналися, - навіть читали різні відгуки - одні казали що все запотіває, і нічого не видно, другі - що нічого подібного. Таки запотіває. Спершу сильно, потім волога конденсується, і загалом роздивитися, що всередині можна, але це як через мокре стікло... (в Брауна прозора верхня кришка).

Страви получаються смачнючі, і пароварка легко миється, бо готуємо без жиру. Одним словом дуже і дуже задоволені даною покупкою, тому якщо хтось вагається, чи варто придбати це чудо техніки, то ми кажемо - варто ;)!

2 коментарі:

Yuriy P сказав...

Ще треба до комплекту придбати пивоварку ;)

Roman LuVR сказав...

зачот, ми тоже думали, але не знайшли для дому :)