27 грудня, 2007

Зачарована - Розчарована

А: Як довго крутили ролики, рекламуючи це видовищне кіно від Діснея "Зачарована". Якщо пам’ять мене не підводить, то ще з літа ми чекали на цей фільм. Найяскравіші кадри, складені абсолютно хаотично, що не відповідає сюжету, зробили свою справу і ми тупо повелись на рекламу. Дитяча казка. Я не проти дитячих казок, я їх люблю, але ця розрахована мабуть від 3+ до 4- ;). Якщо згадати ті ж "Хроніки Нарнії", чи "Золотий Компас", то ця казка - це просто недороблений атстой. Так, мило, наївно, зовсім по дитячому, але після реклами всі сподівання на видовищність і захоплення просто розсипались. Шкода, але більше на таке постараюсь не розвестись. Зал. Синій зал в кінотеатрі ім. Довженка нічим не уступає залам кінопалацу на Театральній, звук сильніший, одним словом кіно дивитись було комфортно. Але тих пару людей, які таки прийли на сеанс (наші ровесники) просто тупо прикалувались протягом всього фільму. Крім того біля нас всадилась пара, в якій дівчина виявилась явною дурепою, що весь час вимахувалась перед своїм хлопцем і рештою народу. Абсолютно невихована львівська панянка (такою вона хотіла здаватись) влаштовувала розборки польотів, вигукувала дурні фрази, на кшталт: "хочу собі такого бурундучка, хі-ха-хо", дибільно сміялась і тупо розкидувала свої ноги, весь час мене зачіпаючи ними. Найцікавіше, що інша людина, коли тебе зачіпає ненароком, то каже просте "вибачте", а ця гіготіла і кричала, що вона чогось розкидає ноги. Потім нам пощисливилось з тією парою їхати додому разом в бусі, тому шоу продовжувалось доки ми приїхали на свою кінцеву. Як бачите, кіно було настільки "ЦІКАВЕ", що абсолютно всі побічні ефекти впливали на глядачів на всі сто. Моє враження - розчарування і фу фу фу. Але настрою такі речі не псують, тому вперед до Нового Року.

Р: я був в принципі проти цього кіна відразу, як побачив перший ролик. Але потім я бачив трейлер ще стільки раз, що вивчив його напамять, особливо фанатів від "Воно їсть її обличчя!"... І що ви думаєте, такої фрази в фільмі просто не виявилося - її переробили! Так само не було багатьох інших фрагментів з трейлера, бо трейлер являє собою нарізку кадрів, не повязаних між собою, складених в інший сюжет - набагато цікавіший, ніж сам фільм.

Фільм постійно пробує зїхати на мюзикл, з співами-танцями і абсолютно безглуздими сценами. Під час такого одного танцю в парку Нью-Йорка головні персонажі встигають потанцювати ледь не з усім Нью-Йорком, побувати на пікніку, покататися на лодках і ще багато всякої дурні зробити.

Відмічу безталанну "резинову" гру акторів. Чим неправдоподібніший вираз обличчя, тим мабуть круче. Навіть мультик, з якого фільм починається, мені здався недоробленим - бракувало кадрів. Одним словом ця казка Діснею - даремно витрачені 40 гривень.

Ну і традиційно трохи лінків. Сайт Діснею http://disney.go.com - виглядає гарно, але дуже тормознутий. Я був трохи вражений, коли подивився які фільми останнім часом випускав Дісней. Це і Скарби нації (сіквел в кінотеатрах вже з Нового року), і Пірати Карибського моря, і Хроніки Нарнії. Не можу не потішити всіх фанатів цього фільму - продовження Хронік Нарнії - "Принц Карибів" виходить на екрани 16 травня, і тут http://disney.go.com/disneypictures/narnia/ навіть можна подивитися трейлер! Так що в Новому році як мінімум одна очікувана премєра уже є, а рік ще навіть не почався! Лічильник показує ще 4 дні - якраз час зайнятися плануванням святкувань!

3 коментарі:

Unknown сказав...

в мене виникли асоціації тільки з фільмом АВІАТОР. така ж класна реклама, крута - зроблема із найкращих кадрів, а коли я пішла в кінотеатр, т овиявилось, що крім тих кадрів дивитись власне і немає чого. того розумію всі ваші емоції по поводу. ;)))) згадуйте попереднє кіно і не ведіться на рекламу. ;))) хоча інколи на неї тяжк оне вестить.

AMA сказав...

реклама зараз - це страшна рушійна сила, тому іноді просто нехоятчи підпадаєш під її вплив ;).

Yuriy P сказав...

"вичіркуєм" фільм із списку. критика була переконлива. чекаєм щось новенького.
А перша частина "Скарби Нації" мені сподобалось, незважаючи на те що часлм деякі чисто американсько-героїчно-патріотичні моменти замахували. Надіємся що вони другу частину зроблять не менш цікаву. В нас перемєра в Космосі на Новий Рік...