04 грудня, 2007

Неспражні цінності (продовження теми реклами)

За останні дні якось багато раз доводилося натикатися на новомодні українські терміни-прикладки. В нас тепер так популярно казати "світська левиця", "опальний олігарх" чи "травесті-діва". Чому? Як? Звідки? Хто придумав? Що це в кінці кінців означає? В мому розумінні

"світська левиця" - звичайна бл...дь, себто курва, яка не робить нічого, крім ходить тусується по вечірках, потім трендить що вона там бачила і з ким говорила, придумує плітки і піарить свою дешеву особу. Мета - засвітитися, зацікавити, аби якийсь кретин придумав взяти це придурочне створіння ведучою свого придурочного шоу чи вечірки. І це спрацьовує. Люди заробляють гроші на бажанні інших людей пліткувати, обговорювати події особистого життя тих, хто у всіх на виду.

"травесті-діва" - в даному випадку нове створіння в українському звіринці - Монро. Подивилися в Вікіпедію, травесті-діва це далеко на трансвестит (http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8_%28%D1%82%D0%B5%D0%B0%D1%82%D1%80%29). Але в українському понятті травесті-діва - це саме воно, ні мужик ні жінка, два в одному. Страшне, накрашене, і далі по колу. Мета - та ж сама. Піаритися, заробляти на тому гроші.

"опальний олігарх" - злодій в законі, який сидить-переховується від правосуддя як політичний біженець. Мета зрозуміла, але ж також піариться.

Ви ведетеся на цих створінь? Бо вони в мене нічого крім огиди не викликають. Ну нецікаві мені постільні історії знаменитостей, кінцевою метою яких є витягнути з вас і нас гроші, і нецікаві люди, які цими історіями цікавляться і живуть. Давайте будем справжніми.

Але процес цей пішов дальше і глибше. Підміна понять і окозамилювання скрізь і всюди. Подумайте, чому продавець називається менеджером з продаж? Подумайте і не ведіться на титули і назви.

4 коментарі:

Unknown сказав...

така глибока філософія приводить або в політику або до смутку в душі. запозичені неправильні терміни зараз кругом лізуть в нашу країну. незрозумілі і незрозуміле відношення до них. в країні бардак. щоб щось змінити треба революцію, але таку глобальну - із зброєю і масовими вбивствами отих усіх термінів що ти навів, тоді можливо буде якийсь толк. але наші люди на таке не підуть. принаймі нафближчим часом. всі тихо терплять - і підвищення цін при низькій зарплаті, і дурацьке розтаможення машин, і височенні ціни на нерухомість - ну от як? всі матюкаються собі - кожен де може, хто із знайомим, хто в інтернеті , хто де. а щоб всі разом встали і почали добиватись якихось прав - не має такого.обідно.

AMA сказав...

Просто окрім усіх цих дибільних понять, нам ще впарюють, що ми нічого не можемо змінити і ми нічого не варті. Бо як тільки з’являється хтось, хто мовить, що ми особливі, чи варті кращого, то зразу ж з десяток чорних ротів його опоганює і рикає, що ми ниці, підлі, продажні і т.д., ну і звісно нічого не варті.
Це все політика, але як відомо, суспільство складається з так званої одиниці - людина, тому все починається з кожної людини окремо. Як ми далі будемо виховувати своїх дітей, як сприйматимемо цю всю маячню, так і житимемо...
Хоча я завжди вірю у краще ;)!

Анонім сказав...

Прочитала давєча Casual від Оксани Робскі. Не наю, чи читали, чи нє, але моя думка про "твір" - опис життя от тої власне "Світської левиці" - тобто жінки, яка була заміжня за олігархом (мабуть, таки, опальним, але про це нічо невідомо - його вбили на самому початку))) ) - нагадало мені серіал під назвою "Богатые тоже плачут". Але недовго )
Та, власне, до чого це я - є коло людей, які живуть на Рубльовці, є коло людей, які живуть десь в трущобах. Трущобівці прагнуть жити так само, як ті з Рубльовки, тому обсмоктують всі подробиці з життя крутеликів. Мабуть, тому і смакують всі ці поняття.
Народ, аж можна НЕ звертати увагу на це. Чому продавець називається менеджером з продаж? Тому що це американізм, а нам подобається, як живуть американці (вони, мовляв, багаті і щасливі), тому ми забираємо ці поняття від них собі.
Мабуть, думаючи, що наше щасливе життя залежить лише від цих понять (ну, підсвідомо, мабуть). Тобто ми... не знаю, як правильно сказати на укр. - обезьянничаем.
Це не є добре, але поки не усвідомим, що нам є чим пишатись, але не будемо кичитись тим, що є нашою історією (от, як наприклад, голодомором), ми не заживем щасливо по-своєму.
Розумію, що многабукаф, і не особливо може й зрозуміло, але звиняйте... stream of consciousness (це не американізм, а науковий термін :-) )

Roman LuVR сказав...

я дійсно радий знати, що і ви це бачите і відчуваєте. і усвідомлювати, що потрібні зміни. почнемо з розуміння, продовжимо пропагандою серед рідних, близьких, знайомих, і зможемо це виправити. я вірю