24 січня, 2008

Сила думки


Часто буває люди скаржаться на свою долю і на те, що все кругом погане. Ніколи така людина не задумується, а чому все відбувається саме так і не інакше? Чому я нещасливий, що не так у моєму житті чи з моєю поведінкою? Натомість людина думає - от я нещасний, ображений долею і всі уроди, чогось від мене хочуть, а я ж найкращий, як вони цього не помічають??? Біда у тому, що такі люди мучать інших, які їх оточують. Нещасливий, чи нещаслива, життя жорстоке і погане ображає пухнастого білого зайчика, який нічого крім ниття у своєму житті не робить. Чесно? - Мене вже просто нудить, коли таке бачу! Була свідком того, як абсолютно нормальні люди шукаючи собі ключки на задницю зводять своє життя на нівець перетворюючись у невдах. Чому? - Та тому що їм так добре, саме так і ніяке інше середовище не дарує такого спокою і задоволення, як то постіне, що тхне жалістю і саможалінням. Тоді просто не потрібно нарікати на життя і інших, а відверто сказати, що тобі так подобається жити і саме в такому середовищі тобі найкомфортніше. Але до чого це я? Такі люли ніколи не розуміють, що їм кажуть зі сторони. А була я також свідком і того, як переживаючи найскладніші моменти життя люди не складають рук і не перестають віддавати навколишнім найпозитивніші емоції. Перед цими людьми я схиляю голову, бо іншого ніж поваги, вони не заслуговують.
Шановні скиглії і ображені життям - вистачить поганити і гірчити життя інших, підніміть голови і подивіться на небо, сонце, оберніться довкола і зрозумійте, що не тільки ви ОСОБА у цьому житті, інші люди, які вас оточують не мешн важливіші за вас і нічим не гірші.
А тепер нарешті висновок - життя людини складається точно так, як вона його собі уявляє, і це не мої слова, це доведено ЖИТТЯМ і навіть наукою!!!
Тому не варто нарікати ні на кого! Якщо у вас був шанс, а ви його просто прогавили - не виніть нікого, якщо у вас було кохання, а ви його змарнували - не виніть нікого, якщо життя шкереберть і немає в ньому сонця - не виніть нікого, подивіться на себе в дзеркало і спершу подумайте, чого хочете від себе і від життя і прямуйте тою дорогою, яка обіцяє світло. А як ні, то теж ваш вибір, тільки будьте добрі реалізовувати його подалі.
Відпустіть тих, кого не можете зробити щасливими і не мучте, чим винна людина вам? Споганене, на вашу думку, ваше життя не означає, що потрібно споганити життя того, хто поруч.
І взагалі, згадайте просто, що життя дається один раз і кожна хвилина яка минула, більше пережита не буде ;).
Гарного Вам Настрою ;) !!!

P.S. Аби не було необгрунтованих здогадок і питань - у нас з Романом все перфектово, ми насолоджуємось сімейним життям і абсолютно щасливі, бо кохаємо одне одного ;).
А ця стаття результат довготривалих роздумів по відношенню до інших, який давно проситься назовні у вигляді посту. Всі хто захоче, зрозуміють ;)!

5 коментарів:

Анонім сказав...

Ана, насправді ці "шановні скиглії" отримують массу задоволення і насолодження від того, що виливають свії негатив на когось, хто це сприймає. Вони таким чином отримують життєву енергію - через те, що хтось прийняв їхній негатив на себе. (Це усьо, як водиться, моє ІМХО).
Єдиний рятунок - слухати їх крізь вуха. Не сприймати їх близько до серця. І радіти тому, що в тебе все добре і що ти не такий, як вони :)

AMA сказав...

Ага, я теж в принципі думаю, що то їм приносить задоволення, бо як інакше пояснити, що людина весь час прагне до нещастя, або зводить з розуму іншу.
Сумно дивитись, коли від цього страждають рідні, близькі люди а ти нічим не можеш домогти, бо як відомо, поки людина сама не захоче, ніхто їй не допоможе...

Yuriy P сказав...

Глибоко-філософська стаття... Але коли її читаєш в голові висить питання, хто ж ці скиглії і люди перед якими Анна схиляє голову, які наштовхнули її на написання статті.

Я знаю що "вони серед нас"... Але ще не здогадався хто :-)

AMA сказав...

хі хі хі, все ти хочеш знати ;), кажу ж, хто хоче здогадається :). А тобі зокрема дякую, що не залишаєшся ніколи байдужим до моїх думок.
Рада тебе чути ;)!

Unknown сказав...

менталітет наших людей такий, що їм подобається таке життя - не платять по 5років зарплату (на заводі, в лікарні і т.д.) - нічо, будемо працювати, колись дадуть, а як звільнюсь т окуда піду?; підвищують ціни не піднімаючи зарплату - та нічого, якось викрутимось, ясне діло що не заробимо, зато вкрадемо (але ж Боже мій красти не мож, значить принесуть мені кульочок, а кульочок т овроді як вдячність); і т.д. і як результат - погана медицина, освіта, навчання і т.д. і тільки одиниці, молоде і прогрсесивне покоління розуміє що треба щос ьміняти. але це покоління як бджілки трудиться, щоб заробляти вже зараз, і відпочивати на курортах зараз а не на пенсії (бо розуміє, що більшість з нас до пенсії може і не дожити), працює, добросовісно, щиро і самовіддано, ходить на тренінги, самовдосконалюється, росте професійн оі морально. і часу на зміни фактичн оне залишається. а ці стогнотики хай ниють, їм не довго залишилось. покоління комуністів скоро щезне, і можливо років через 50 настане нова ера нашої цивілізації.