11 лютого, 2008

Ворони і дивні люди

Ми насолоджувалися сімейно-домашніми вихідними, і цей пост буде не про них, а про деякі цікаві спостереження, які ми зробили.

Найперше - наш район (де ми тепер живемо) - досить такий непоганий. Прямо в нас під носом гіпермаркет електроніки Шок, а також купа всіляких банків - Аваль, Укрексім, по дорозі Укрсиб, тобто всі, з якими працює СофтСерв, точно трапляються, і це класно, коли треба готівку. В Шоці на 2-му поверсі є прикольне бістро - велике, просторе і чисте. І з помірними цінами, ми двоє поїли за майже 20 гривень. А ще там же на другому поверсі - меблі з Італії. Ми придивилися комлект для спальні за 100 000 гривень ;), але купляти мабуть не будемо - пошукаємо українські аналоги і поздираємо етикетки :).

Друге - ворони. Вони, здається, до вирію не літають. І взагалі я не знаю де вони зимують, але зараз в них якийсь пік активності. Ворон усюди тьма-тьмуща, і коли ми вчора гуляли в Стрийському парку, то спершу вони кучкувалися сотнями, а під вечір - тисячами. Реально це було аж моторошно. Ворони утворили гігантську воронку над податковою (хто бачив Нічні і Денні дозори, то памятає, що це означає (хто не бачив - в таких місцях концентрується зло)) - дуже символічно, як на мене. Спершу ми дивувалися тому, як загаджена земля в деяких місцях парку. Але потім, коли побачили цю ораву ворон, здивування пройшло, залишилося сподіватися, що вони або на вечір не їли, або вже в туалет сходили (якось образно, якщо говорити про ворон), - всі ці зграї літали над головою, і якби що, то куртки простіше було ви викинути, ніж випрати. Пронесло, але враження сильні - темніє, і хмари ворон усюди.

Третє - люди. Ми в суботу помалювали балкон. І багато чого зробили. Сусідів не засікли, і діяльності їх також. А в неділю почалося. З усіх сторін - грюкають, свердлять, одним словом - працюють на повну. Наголошую - неділя надворі. І це вже у другому будинку підряд. На попередній квартирі була точно та сама ситуація - в суботу штиль, а в неділю (або велике свято) починалося. Навколо або якісь суботники, або жиди, або люди подичіли. Я розумію що всіляко буває, і деколи і в неділю треба щось зробити, але свердління і забивання цвяхів можна перенести і на інші дні. Того на всіх сусідів приліпили лейбу уроди, і на тому крапка.

5 коментарів:

AMA сказав...

Іншими словами - ділимось своїми спостереженнями і висновками з нового місця :).
Загалом на новій квартирі і у новому районі досить таки не погано, хоча людей, які колотять молотками всю неділю нам не зрозуміти і це факт.
Так от пригадую, найперша квартира у Львові, де ми ще жили з Софійкою, належала господарям, які були суботниками. Особисто я нічого не маю проти інших конфесій, але вразив факт, коли господині потрібно було поставити лічильники і вона щодуху із заговорницьким виглядом вмовляла майстрів, аби ті будь-що прийшли лагодити все в неділю, бо субота - це святий день.
І ще вона залишила нам на квартирі зашмальцьовану посуду, яку я потім вечорами відтерала так, що ручки нагадували пошматовані гінчірки ;), а вона наступного ранку приходила і все відчищене забирала, зате чекала, поки наступна партія посуду буде так само віддраяна, аби забрати.
Мимоволі напрошується не дуже гарне враження :).
Так мабуть і тут, хоче це все пусте, поки нас ніхто не зачіпає :).

Roman LuVR сказав...

оці всі мухи дуже помітні в багатоквартиних курятниках... особливо тим, хто виріс в своїй хаті. я великий прихильник власної хати, хай навіть туда буде погана дорога і не буде водопроводу!

Yuriy P сказав...

Якщо ворони літають за годинниковою стрілкою то буде дощ. Якщо проти - то на сонячну і безвітряну. Якщо задом наперед - то невже ви допили той бальзам що ми заникали в холодильнику :-)

Мені теж багатоповерхівка двить на мізки, а в хаті затишно, садок вишневий ...

Roman LuVR сказав...

"Юрині прикмети" :) - розвеселив з самого ранку!

Анонім сказав...

почав читати про сусідів і думав якби толерантно в коменті про жидів написати(як їх обізвати), а потім дочитав шо ромко сам їх згадав. шовініст...