19 березня, 2007

ВЕСНА І КВІТИ


Весна прийшла і помітно покращила самопочуття всіх, хто таки до неї не байдужий. Не знаю, хто більше радіє весні, чи молоді, чи старі ;). Мабуть з віком і з досвідом люди починають цінувати світ, який їх оточує на багато більше, аніж в дитинстві чи в молодості. Бо часто так трапляється, що діти ще всього не розуміють, а підлітки забивають собі голову всякою всячиною, яка потім і не дає їм побачити той чудний світ навколо.
Що стосується походу за підсніжниками, то це заняття я таки дуже люблю. Колись у нас була традиція - ходити з батьками на підсніжники, але оскільки ліс від нас трохи далеко, а ще, як відомо, завжди доплюсовуються ті чи інші причини, традиція ця якось занепала. І хто міг знати, що колись я знову почну ходити весною на підсніжники і насолоджуватись красою лісу, який тільки прокидається від зимового сну? За це велика і особлива подяка тому, з ким ми ось уже півтора року разом ;), сподіваюсь, що це тільки перших півтора, а таких буде ще багато і багато ;), зрештою мені б цього дуже хотілось :).
Так часто буває, що в житті людина не задумується про дуже багато важливих для неї речей, а потім ті речі, чи то вже події зустрічаються на її шляху і тоді вона розуміє, що це саме те, чого так бракувало. Бо чомусь такі ми вже люди, що зазвичай хочемо і думаємо і мріємо зовсім не про те, що нам потрібно і що зробить нас щасливими. Веду до того, що походи на підсніжники, чи мабуть правильніше - по підсніжники, це та подія, яка має місце тільки ранньою весною і зазвичай тільки раз на рік, а може навіть і кілька разів, але все одно, той перший раз у році найпам’ятніший і найдорожчий.
Я справді обожнюю весну, з її зеленими кольорами і першими квітами. Колись, як чула питання про те, яка твоя улюблена пора року, то не могла його зрозуміти, мабуть просто не могла розібратись у собі, і в принципі, кожна пора мала для мене свій магніт і свою родзинку, але тепер добре усвідомлюю, що весна - це все, це найкраще - початок нового життя, пробудження, прихід світла і тепла, надій, хорошого настрою і звісно кохання. Весна дарує ще один шанс реалізувати те, що не встиглось у минулому році і просто розпочати все з чистого листка.
А ліс ранньою весною особливо привабливий. І квіти - квіти, квіти, квіти. Найрізноманітніші, починаючи від підсніжників та анемон ранньою весною, закінчуючи мальвами та хризентемами пізньою осінню. Весна приносить той час, коли можна насолоджуватись дивним ароматом та ніжним виглядом квітів, які є нічим іншим, як тільки чудом, ще однією досконалістю на цій землі. Можна довго дивитись і насолоджуватись красою молодих ніжних квітів, можна навіть зірвати їх і забрати додому, але зрештою вони зів’януть і пропадуть. І як тоді шкода тих маленьких чудасій, які так радують очі. Тому, як на мене, то гарний спосіб милуватись квітами - пофотографувати їх і потім час від часу переглядати фотографії :), що в принципі у нас виходить не погано ;). Всі фотографії у виконанні Романа, цього разу похвалитись вам своєю майстерністю не вдасться ;). Крокуси, що на останніх фотографіях ростуть прямо перед хатою в Романа і ці квіти таки розумні ;), бо коли виходить сонечко і обгріває їх своїм промінням - вони розкривають свої бутони, а коли сонце заходить, то відповідно і квіть закриваються :). До речі, природа показує нам багато прикладів такої розумної поведінки рослин, у яких далеко немає сформованого мозку ;).
Споглядайте, читайте і просто насолоджуйтесь. Пізніше ця пора не буде приносити стільки задоволення, як тепер ;).
І взагалі, варто таки жити сьогоднішнім днем, насолоджуватись поточними моментами, і брати від життя все зараз, не відкладаючи молодість і життєвий вир на потім, бо хто знає, що нас чекає ;), а варто зробити все так, аби потім не шкодувати за змарнований час :).
Оце і все на сьогодні любі малята ;)!

1 коментар:

AMA сказав...

Roman LuVR сказав...
без фотографії важко з памяті роздобути як краса виглядає... зараз буде ще один неповторний період, коли попре зелене листя. такого живого-живого і привабливого кольору, яке ще не надихалося пилюки, і не покрилося нею. це як перезагрузка, а почитавши блог, хочеться так само натиснути на ресет свідомості, і почати мотати гарні емоції :-) тільки гарні!

Анна, цього разу я впізнав за статтею тебе, чесно! Не знаю чи то може мені здалося, але навіть за романтичним тоном я бачу як ти думаєш ;-), і це знайомий мені хід думок
19 березня 2007 10:41


Yuriy P сказав...
Це все квіточки. А потім будуть ягідки :-)
19 березня 2007 11:00


Надюня сказав...
ранкове сонце у віконце, лагідний вітер, жук, що повзе до діточок, бруньки на деревах такі соковиті-соковиті. люблю такий період. весну. красоту пречистої природи. крокуси то дуже класна річ, я купила вазоночок і милуюсь. повилась любов до вазонків. надіюсь, що не старію, а просто просинається в мені якась невидима і добра сила....
22 березня 2007 4:37